Ödehus

Eilen kävin kaverin kans ajelulla ja ottamassa valokuvia. Käytiin katsomassa kahta eri autiotaloa. Yhdessä katto oli rysähtänyt. Satoi vettä ja ei ollut kovin lämmin. Luonto on niin vihreä näin alkukesästä. Tuntuu kummalle sanoa kesä, kun ulkona tuntuu lämpötila enemmän syksyltä.

Vilken balans han har 🙂

Ugnsstekt falukorv med potatismos

En svensk vardagsklassiker

Tillagning:

Lägg korven i en smord, ugnsfast form. Skär skåror i korven. Spritsa i senap och ketchup. Stoppa ner lök,tomater och äpple i skårorna på korven. Strö över osten. Stek i 225 grader i 20 minuter.

Potatismos: Skala och koka potatisen. Tillsätt smör, mjölk, och salt. Kör till mos med en elvisp.

Tarvittavat aineet perunamuusiin, suolaa lisätään maun mukaan.

Aineet uunimakkaraan. Sinappi ja ketsuppi puuttuu kuvasta.

Mina naglar i vår matchar…

mina nya träningsskor:) Köpte ett par nya nagellack för nån vecka sedan. En ljust blå och en korallorange. När jag kom hem såg jag att de är i samma färg som träningsskorna från Karhu, som jag köpte nu i vår.

Minun kynnet tänä keväänä, samaa väriä uusien Karhujen kans 🙂

Årets pelargon – Moonlight violino

Årets pelargon blev Moonlight violino, en fint lilafärgad pelargon. Köpte en igår och den står nu i mitt köksfönster. Min mormor hade alltid mycket pelargoner, kanske är det därför som jag också tycker om pelargoner. På jobbet har vi ett växthus som är fullt med olika sorters pelargoner.

Majpromenad

Idag gick min mamma och jag upp för vår gamla slalombacke, Värmullsåsen. När jag var barn var det en fin anläggning. Själv åkte jag inte så mycket, provade nog bara en eller två gånger, men slalom var inget för mig. Dock tycker jag att det är väldigt synd att en så fin backe inte används. Vintertid har det körts rally på den, sista sträckan på Svenska rallyt. Tycker att det borde gå att satsa på att få igång slalombacken igen..

Årosgården. Här var det skiduthyrning och servering förr. 

Pari kännykkäkuvaa

Aurinkoinen ja lämpymämpi päivä tänään. Käytiin ulkona työn ja päiväkodin jälkeen. Järkkäristä oli patteri loppunut, otin pari kuvaa kännykällä. Nyt pitää alkaa valmistelemaan nukkumaan menoa, ja huomenna taas aikainen herätys.

Kylmää ja vesisadetta

Rainy, cold and windy. And a day with sad news.
Kävin hakemassa Minéat taas isänsä luota. Käytiin ulkona vähän aikaa, mutta oli aika kylmä ja satoi vettä. Eilen olin hoitoalan työssäni ja huomenna taas puutarha-alan töihin. Tykkään siitä vaihtelusta.

Waterfall twist inspired by Jenni´s hairdays 

From henna red to brunette with a bit of purple

Jag är supernöjd! Var till frisören idag för att bli klippt och färgad. Eftersom jag ju har färgat mitt hår med henna i över ett år, var jag lite orolig för hur färgningen skulle gå. Färgen kanske inte skulle fästa, eller det kanske skulle bli helt missfärgat eller nåt. Men det lyckades! Lite svårt var det att få färgen att fästa på en del ställen, så lite av det röda lyser nog igenom på nåt ställe. Men annars var det inga problem. Jag gav frisörerna helt fria händer med val av färg. De la i tre olika nyanser. Mörkbrunt, och en lite lila nyans, som ligger under de översta lagren hår.