Reseptit Ruoka ja juoma Suomalainen ruoka

Lumisen lauantain makaronilaatikko

24 januari, 2015

Lunta sataa ylhäältä ja joka suunnalta. Kävin kävelemällä kaupassa, tuuli ja pyrskytti. Kaikki tuntuu niin hiljaiselta kun on lunta.. Ja täytyi pysähtyä hetkeksi ja ihailla valkoisia maisemia. Kaunista.

 

Kun ajattelen suomalaista ruokaa, niin ensimmäisenä tulee mieleen makaronilaatikko. Sitä ruukattiin aina saada kun käytiin Suomessa. Teen sitä aina joskus, se on helppo tehdä ja hyvää.

När jag tänker på finsk mat, så är makaronilåda det första som jag tänker på. Vi brukade alltid få det när vi var och hälsade på släktingarna i Finland. Jag brukar göra det ibland, det är enkelt att göra och gott.

 

Makaronilåda
 
Ca 5-6 dl makaroner
400 g köttfärs
1 stor gul lök
salt 
vitpeppar
3 ägg
7 dl mjölk
 
Koka makaronerna tills de är nästan klara. Bryn köttfärs och lök. Krydda med salt och peppar. Varva makaroner och köttfärs i en smord ugnsform. 
Blanda ägg och mjölk, och lite salt och peppar. Häll i formen. Grädda i 200 grader i ca 50 minuter, eller tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått lagom färg. 

Önskar er alla en riktigt trevlig lördagkväll 🙂

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply