Finnish Finsk musik Ruotsinsuomalaisuus

10 Suomalaista suosikkia

12 juni, 2015

En pysy mukana suomalaisessa musiikissa kun asun täällä Ruotsissa. Mitä kuunnellaan Suomessa nyt? Ne suomalaiset kappaleet joista minä tykkään, on useat sellaisia joita olen kuullut joskus kauan sitten kun ollaan oltu lomalla Suomessa. Vanhoja, mutta jotka ovat saaneet paikan minun sydämessä. Ajattelin jakaa teille muutamia minun suomalaisista suosikkikappaleista:

Yksi minun isoimmista Suomalaisista suosikkiartisteista on aina ollut Kirka. Vaikka hän oli iso artisti hän oli silti ystävällinen.

Kirkasta olen tykännyt niin kauan kuin muistan. Tämä on yksi hänen parhaista kappaleista, minun mielestä. Hyvä laulaja ja kiltti mies. Liian aikaisin aika otti hänet.Dingon Autiotalo. Kun kuulen tämän muistan minun mummilan Ylikiimingissä. Kuuntelikohan joku minun täteistä tätä jonakin kesänä kauan sitten? Tai ehkä naapuritalon kaverini Maija…? Kuitenkin kuulin tätä paljon yhtenä kesänä Suomessa.
Kuurankukka. Olisinkohan ollut ehkä 16-17 vuotias kun kävin äitini ja tätieni kans Ylikiimingin lavalla kuuntelemassa ja katsomassa Joel Hallikaista. Ja olin kiinni. Tykkään vieläkin tästä.

 

Tästä kappaleesta tulee mieleen se kesä kun olin töissä Nordjobbarina Oulun Anttilassa. Lastenvaateosastolla. Asuin Välkkylän opiskelijaasunnoissa. Jaoin huonetta Norjalaisen Janniken kans. Häneltä opin tykkäämään oliiveista hehe, hänellä oli aina purkki oliiveja huoneessamme:)
Kesä Sotkamossa. Täytyy olla 1994. Poikieni isä on kotoisin Sotkamosta, oltiin käymässä hänen sukulaisien luona. Kuulin Laura Voutilaisen Kerran hotellissa Vuokatissa.. olikohan se Katinkulta? “Kerran kukkia voi kaunis kotimaa…” Usassa näistä kappaleista joista tykkään tulee Suomalaisuus ja kotimaisuus esille… Suomi on minulle tärkeä, varmaan enemmän koska asun täällä Ruotsissa, enkä pääse niin useasti käymään Suomessa. On monta vuotta viime kerrasta.

 

Niin kuin tämä kappale. Olen Suomalainen. Olen Suomalainen, ja ylpeä siitä. Yritän puhua eniten suomea lasteni kans, jotta hekin saavat mukaansa osan heidän historiaa.
Yksi kauneimmista kappaleista, joka saa minut ikävöimään Suomeen. En tiedä onko tämä edes alunperin suomalainen, mutta viis minä siitä veisaan.
Vielä toinen kaikista kauneimmista suomalaisista lauluista. Ja Suomen kaunein mies:) Äitini ruukasi laulaa tätä joskus kauan sitten kun hänellä oli ikävä Suomeen. Tässä laulussa on siis lapsuudenmuistoja minulla. Jarkko laulaa tämän parhaiten kaikista. “Sinne Suomeeni kaukaiseheen…” …. “Sen vertaista toista en mistään mä saa, on armain ja kallein mull ain Suomen maa…” ´Jag har nog aldrig känt mig så Finsk som när jag lyssnar på den här låten! Kiitos Jarkko, olet paras!
Tämän kappaleen kuulin ensimmäisen kerran noin viisi vuotta sitten. Vanha Suomalainen työvaverini Bosse teki minulle CDlevyn täynnä Suomalaisia kappaleita. Tämä oli mukana siinä. Bosse ei ole enää jäljellä tässä maailmassa.

 

Muistoja. Lapsuudesta. Suomesta. Surullisen iloisia muistoja. Ja rakastan horsmia.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply