Käsityöt

Sticka en halsduk

11 mars, 2017

Under hösten blev jag biten av stickningsflugan 🙂 Har ju stickat förr, men det var riktigt länge sen.

Jag bestämde mig för att börja med en halsduk till dottern. Så vi åkte till vårt lokala Coop för att köpa garn. Utbudet där var inte alltför roligt, men dottern fick välja garn helt själv. Hon valde ett ljusgult garn och ett ljusrosa 🙂 Och hemma hade vi kvar vitt och mörkrosa från ett tidigare stickprojekt så de färgerna ville hon också ha med.
Jag ville göra en lite tjockare halsduk, så jag stickade med både gult och ljusrosa samtidigt. Jag la upp 17 maskor på stickor nr 9. Jag valde att sticka bara rätstickning, för enkelhetens skull och för att jag tycker att det blir fint, och det blir ju lika på båda sidor då dessutom.
Det tog inte många kvällar förrän halsduken var klar. Jag har ju stickat förut också, men nu var det många år sen sist. Men va kul det är! Tankarna kan virvla iväg fritt medan man sitter och stickar. Det är riktigt avslappnande.
När dotterns halsduk var klar, ville jag sticka en till mig själv också. Så det blev en tur till Coop igen. Nu hade de fått in fler olika garner, det var en riktigt trevlig överraskning! Dottern hittade ett garn som hon tyckte att jag skulle ha till min halsduk. Jag kikade runt lite på alla garner, och jag fastnade till slut också för det garnet som hon valt  😀

Innostuin tässä syksyllä kutomaan. Olen kutonut ennen, mutta siitä on kauan. Ajattelin aloittaa jollain helpolla, kaulahuivi tyttärelle. Hän valitsi itse langat.

Önskar dig en fin dag!
Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply