Käsityöt

Stickad sjal

13 mars, 2017
Jag har verkligen blivit biten… av stickningsflugan 😀 Efter att ha stickat varsin halsduk till mig och dottern ville jag sticka mer. Hittade en beskrivning på ett par halvvantar och beställde garn till dem. Men fick fel tjocklek på garnet. Det skulle ha varit två-trådigt ullgarn men jag fick entrådigt, alltså alldeles för tunt för den beskrivningen jag hade. Och det upptäckte jag inte förrän jag hade nystat garnen och då var det ju för sent att skicka tillbaka dem. Så jag fick tänka om.
Sökte på beskrivningar som det här garnet passade till och hittade en beskrivning på en stickad sjal.

Garnet jag stickade med var 1 tr. Mohairgarn av 75% Kidmohair och 25% Falklands Merino från Hjelholts uldspinderi. Jag beställde från Yllet.se. Jag hade stickor nr 9.

 

Den här sjalen ville dottern ha 🙂

Kahden kaulahuivin jälkeen tuli tehtyä tällainen huivi. Sen tytär halusi 🙂

Önskar dig en fin dag!
Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply