Arki Elämä Ruotsinsuomalaisuus

Satulinna

8 juli, 2020

Iltaa. Miksi tänään tuntuu lauantaille? 😃 Keskiviikkohan nyt on. Tämäkin päivä on ollut vaihtelevan ilman päivä. Nyt paistaa aurinko mutta ei ole niin lämmin. Välillä on satanut vettä.

Tuo ylimmäinen kuva, mikä pensas se on? Se näyttää ihan vadelmapensaalta… Löysin tuon minun takapihalta, syrenipensasaidan takaa. Tuo on jotenkin lähtenyt kasvamaan naapurin pihalta. Toivottavasti se on vattupensas, olen ajatellut istuttaa vattupensaita, mutta jos niitä jo kasvaa minunkin pihalla niin sehän on hyvä 😃

Seuraava kuva on karhunvatukkapensas jonka minä ja tytär istutettiin muutama viikko sitten. Se kukkii nyt, saa nähdä tuleeko siihen marjoja jo tänä vuonna.

Mietelause tässä alla on hyvä. Rehellisyys on tärkeää.

Ja asiasta toiseen. Juttelin eilen toisen ruotsinsuomalaisen kans. Muisteltiin vanhoja aikoja. Täällä meidän kaupungissa oli aika voimakas suomalainen gemenskap. Mikä gemenskap on suomeksi…? Ai niin, minunhan piti vaan lisätä loppu-i ruotsalaiseen sanaan niin siitä tulee suomalainen.. Eli gemenskapi…? 😄 Ei vaitiskaan, tarkistanpa Googlen kans…

Yhteisyys. Onko se oikea sana?

No joka tapauksessa, melkein kaikki Suomalaiset täällä tunsi toisensa, ja oli urheilua, matkoja, kalakilpailuja ynnä muuta. Joskus kokoonnuttiin hiekkamontuilla… En oikein muista mitä me siellä tehtiin…?

Sain kysymyksen eilen että onko minulla ikävä suomeen. Vaikka en ole koskaan asunut siellä. Jos ei laske yhtä kokonaista kesää kun olin ehkä noin 18 vuotias ja olin töissä Nordjobbarina Oulussa.

Vastasin että kyllä minulla on joskus ikävä suomeen. Se on ehkä vähän kummallista, koska eihän se minun kotimaa ole. Ruotsi on minun kotimaa ja synnyinmaa. Mutta luulen että se että minun lapsuus oli vahvasti Suomalainen, vaikka se oli täällä Ruotsissa, ja se että me oltiin joka kesä monta viikkoa suomessa, teki että minulla on vahva band (bandi? 😃) suomeen. Connection.

Mutta suomalainen sanavarastoni on liian pieni, niin kuin näet 🙂

Tässä kuvassa minä ja minun pikkuveli grillataan makkaraa Karahkan järven rannalla. Äitini kotiseudulla Pohjois Pohjanmaalla.

Nyt on monta monta vuotta siitä kun kävin viimeksi suomessa. Olisi mukava käydä siellä taas joskus.

Me jotka asutaan täällä Ruotsissa tykätään kuunnella suomalaista musiikkia Youtubestä. Esimerkiksi Jari Sillanpään Satulinnaa.

Tällä kappaleella toivotan sinulle hyvää keskiviikko-iltaa.

Kaikkea hyvää!

❤️

Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply