Arki

Nyt on myöhänen ilta

29 september, 2020

Nyt on myöhänen ilta. Tytär nukkuu. Nuorin poika on hereillä. Minunkin pitäisi nukkua. Mutta vielä vähän tekemistä jäljellä.

Tänään on ollut pimeä pilvinen päivä. Mutta ei kylmä. Mutta kyllä se kohta on pipo ja lapas-ilma. Pitäisi kutoa enemmän lapasia. Sukkia olen kutonut jo vinon läjän. Nyt teen niitä joulupukin konttiin. Pari pipoa valmistui nopeasti tässä viime päivinä.

Tänään kudoin valmiiksi toisen hihan Riddari puserossa. Nyt on vain yläosa jäljellä ja sitten se on lopulta valmis. Värikäs Riddari. Minulla on myös vielä yhdet sukat puikoilla nyt. Palkkiraitasukat. Niitä on mukava kutoa. Tykkään keksiä itse sitä mukaan kun kudon. Tai neulon.

Minä käytän sanaa kutoa. Mutta olen kuullut että monet sanoo neuloa. Jostain luin että se sanotaan eri tavalla riippuen missäpäin suomea asuu. Minähän varmaan puhun jonkunlaista Oulun murretta, niin luulen ainakin. Mutta siinä seassa saattaa ehkä olla vähän Sotkamon murretta, koska poikien isä on kotoisin Sotkamosta. Ja minun isä Haapajärveltä. Mutta en usko että minulla on Haapajärven murretta mukana minun murteessa? Minä en tiedä.

Pötkötän tässä sängyssä. Ympärilläni on hämärä. Autotallin seinällä oleva lamppu antaa vähän valoa tännekin. Ja naapuritalon asukkaitten yläkerrassa on valo joka kantautuu tänne asti.

Nyt on myöhänen ilta. Nyt minäkin rupean nukkumaan.

Hyvää yötä 🍂

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply